Γλυκό του κουταλιού φασόλια γίγαντες με ρόδι & κρόκο Κοζάνης
Συνταγή – φωτογράφιση: Παναγιώτης Μπελτζινίτης
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φασόλια γίγαντες
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1,2 λτ. νερό
- ½ φλυτζάνι στημένο μανταρίνι
- ½ φλυτζάνι στημένο πορτοκάλι
- 10 στήμονες κρόκο Κοζάνης
- 15 γρ. αλάτι
- 2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
- ½ ρόδι για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια να φουσκώσουν σε άφθονο νερό.
– Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 1 ώρα.
– Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 15 λεπτά.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια τα οποία τα έχουμε σουρώσει πολύ καλά.
– Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου το σιρόπι δέσει αρκετά.
– Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε σπόρους από ρόδι.
– Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με το γλυκό μας.