Γλυκό του κουταλιού φασόλια γίγαντες με ρόδι και κρόκο Κοζάνης

Γλυκό του κουταλιού φασόλια γίγαντες με ρόδι & κρόκο Κοζάνης

Συνταγή – φωτογράφιση: Παναγιώτης Μπελτζινίτης

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1,2 λτ. νερό
  • ½ φλυτζάνι στημένο μανταρίνι
  • ½ φλυτζάνι στημένο πορτοκάλι
  • 10 στήμονες κρόκο Κοζάνης
  • 15 γρ. αλάτι
  • 2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
  • ½ ρόδι για το τέλος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

– Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια να φουσκώσουν σε άφθονο νερό.
– Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 1 ώρα.
– Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 15 λεπτά.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια τα οποία τα έχουμε σουρώσει πολύ καλά.
– Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου το σιρόπι δέσει αρκετά.
– Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε σπόρους από ρόδι.
– Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με το γλυκό μας.