Πουρές από φασόλια γίγαντες με κοκκινιστό μοσχαράκι

Πουρές από φασόλια γίγαντες με κοκκινιστό μοσχαράκι

Συνταγή: Ιουλία Τζίμα – Φωτογράφιση: Τάκης Τζίμας

ΥΛΙΚΑ 

YΛΙΚΑ

Για τον πουρέ

  • 250 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 1 κτ. γλ. κόλιανδρος τριμμένος
  • 2 κτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού

Για το κοκκινιστό

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • σάλτσα τομάτας
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πουρές: Βάζουμε από βραδύς τους γίγαντες να μουλιάσουν σε άφθονο νερό.
– Τους βράζουμε για 15 λεπτά και τους σουρώνουμε.
– Τους ξεφλουδίζουμε και τους σιγοβράζουμε με 1½ λιτρό νερό για μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Αν περισσέψει ζουμί το κρατάμε.
– Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ζουμί εάν χρειάζεται. Στο τέλος ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
Κοκκινιστό: Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το λάδι, κατόπιν ρίχνουμε το μοσχαράκι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
– Προσθέτουμε ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει.
– Αφού μαλακώσει το κρέας ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε όπως μας αρέσει.