Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού
ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΟ – ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες Λάϊστας,
- 5 ποτήρια ζάχαρη,
- 5 ποτήρια νερό,
- 2 κουτ. σούπας γλυκόζη
- 2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
- ½ λεμόνι, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια να φουσκώσουν σε άφθονο νερό
– Την επόμενη ημέρα τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 1 ώρα
– Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 15 λεπτά
– Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια τα οποία τα έχουμε σουρώσει πολύ καλά
– Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου το σιρόπι δέσει αρκετά.
– Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε για 15 λεπτά
– Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με το γλυκό μας