Φασόλια γίγαντες με μανιτάρια

Φασόλια γίγαντες με μανιτάρια
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΑΣ!

ΥΛΙΚΑ 

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες Λάϊστας,
  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά, 1 μεγάλο
  • ξερό κρεμμύδι, 2 μέτρια καρότα,
  • 2 σκελίδες σκόρδου, μαϊντανό,
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης,
  • 400 γρ. ντοματάκια πολτοποιημένα,
  • 2 φύλλα δάφνης, ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

– Βάζουμε από βραδύς τους γίγαντες να μουλιάσουν σε άφθονο νερό
– Βράζουμε τους γίγαντες με τα φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος αλατίζουμε
– Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα
– Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1800C
– Σε μια γάστρα βάζουμε τους γίγαντες, προσθέτουμε το μείγμα της σάλτσας, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά
– Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια
– Μετά το 45λεπτο ψήσιμο, βγάζουμε τους γίγαντες από το φούρνο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό.
– Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ξεσκεπάζοντας τη γάστρα