Φασόλια γίγαντες με μανιτάρια
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΣΑΣ!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες Λάϊστας,
- 1 κιλό μανιτάρια λευκά, 1 μεγάλο
- ξερό κρεμμύδι, 2 μέτρια καρότα,
- 2 σκελίδες σκόρδου, μαϊντανό,
- 1 πιπεριά Φλωρίνης,
- 400 γρ. ντοματάκια πολτοποιημένα,
- 2 φύλλα δάφνης, ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Βάζουμε από βραδύς τους γίγαντες να μουλιάσουν σε άφθονο νερό
– Βράζουμε τους γίγαντες με τα φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσουν και στο τέλος αλατίζουμε
– Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα
– Σβήνουμε με λευκό κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 1800C
– Σε μια γάστρα βάζουμε τους γίγαντες, προσθέτουμε το μείγμα της σάλτσας, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά
– Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια
– Μετά το 45λεπτο ψήσιμο, βγάζουμε τους γίγαντες από το φούρνο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό.
– Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ξεσκεπάζοντας τη γάστρα