Φασόλια γίγαντες πουρέ με καλαμαράκια Καλιφόρνιας
ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ!
ΥΛΙΚΑ
Πουρές:
- 300 γρ. φασόλια γίγαντες Λάϊστας,
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό, 70 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού
Καλαμαράκια:
- 1 κονσέρβα καλαμαράκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πουρές
– Βάζουμε από βραδύς τους γίγαντες να μουλιάσουν σε άφθονο νερό
– Τους βράζουμε για 15 λεπτά και τους σουρώνουμε
– Τους ξεφλουδίζουμε και τους σιγοβράζουμε με 1½ λιτρό νερό για μία ώρα μέχρι
να μαλακώσουν πάρα πολύ καλά
– Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα
– Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι
– Τέλος, προσθέτουμε τα καλαμαράκια στραγγισμένα και βάζουμε τον μαϊντανό ή τον άνηθο ή όποιο μυρωδικό θέλουμε!