Φασόλια γίγαντες στο φούρνο «κου τομάτε σκου κάσιου». Βοβουσιώτικη συνταγή

Φασόλια γίγαντες στο φούρνο «κου τομάτε σκου κάσιου»
Βοβουσιώτικη συνταγή

Συνταγή – φωτογράφιση: Καμίλο Νόλλας

ΥΛΙΚΑ 

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 4 τομάτες χοντροκομμένες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊδανό
  • 150 γρ. τυρί φέτα
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

– Βάζουμε από βραδύς τα φασόλια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό.
– Την επομένη τα βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και λίγο πριν
γίνουν τα σουρώνουμε. Δεν θέλουμε σε αυτή τη φάση να έχουν λιώσει!
– Σε ξεχωριστό σκεύος φτιάχνουμε τη σάλτσα.
– Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε τη τομάτα.
– Αλάτι/πιπέρι και οπωσδήποτε ζάχαρη!
– Μόλις γίνει ρίχνουμε το μαϊδανό.
– Απλώνουμε τους γίγαντες σε γυάλινο σκεύος και απο πάνω ρίχνουμε
τη σάλτσα τομάτα.
– Ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C
– Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο προσθέτουμε τη φέτα.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό με λιωμένη τη φέτα και πίνουμε τσίπουρο!