Φασόλια γίγαντες στο φούρνο «κου τομάτε σκου κάσιου»
Βοβουσιώτικη συνταγή
Συνταγή – φωτογράφιση: Καμίλο Νόλλας
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες
- 4 τομάτες χοντροκομμένες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊδανό
- 150 γρ. τυρί φέτα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Βάζουμε από βραδύς τα φασόλια να μουλιάσουν σε μπόλικο νερό.
– Την επομένη τα βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και λίγο πριν
γίνουν τα σουρώνουμε. Δεν θέλουμε σε αυτή τη φάση να έχουν λιώσει!
– Σε ξεχωριστό σκεύος φτιάχνουμε τη σάλτσα.
– Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε τη τομάτα.
– Αλάτι/πιπέρι και οπωσδήποτε ζάχαρη!
– Μόλις γίνει ρίχνουμε το μαϊδανό.
– Απλώνουμε τους γίγαντες σε γυάλινο σκεύος και απο πάνω ρίχνουμε
τη σάλτσα τομάτα.
– Ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C
– Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο προσθέτουμε τη φέτα.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό με λιωμένη τη φέτα και πίνουμε τσίπουρο!