Δέκα προτάσεις μαγειρέματος à la Γαλλικά
Από δέκα Γαλλίδες & Γάλλους φίλους μας που λάτρεψαν τα φασόλια γίγαντες Λάϊστας Ζαγορίου
Τα φασόλια γίγαντες Λάϊστας Ζαγορίου ξεπέρασαν τα σύνορα της χώρας μας και ταξίδεψαν σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Η αρχή έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο τον περασμένο Νοέμβριο (2019) μέσα από την έκθεση “Κερνάμε Ήπειρο” και στη συνέχεια μέσα από παραγγελίες που λάβαμε στην έκθεση FRUIT LOGISTICA του Βερολίνου (Φεβρουάριος 2020). Επίσης από παραγγελίες που δεχτήκαμε μέσω διαδικτύου. Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν δημοσιοποιούμε σε αυτή τη στήλη φωτογραφίες από ιδιαίτερες συνταγές που εκτέλεσαν και με μεγάλο ενθουσιασμό μας έστειλαν φίλοι μας αρχής γενομένης από το Παρίσι, πόλη που η υψηλή γαστρονομία είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι φίλες μας Γάλλοι και Γαλλίδες μαγείρεψαν τα φασόλια μας και έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την ποιότητά τους. Ξεκινάμε με τις φωτογραφίες που ευγενικά συγκέντρωσε και μας έστειλε η φίλη μας Ingrid Weber από το Παρίσι. Φυσικά περιμένουμε και τις δικές σας όπου κι αν βρίσκεσθε!
H Francine μαγείρεψε τους γίγαντες, γιαχνί με φρέσκια τομάτα και μαϊδανό
Η Brigitte πρόσθεσε λάχανο απογειώνοντας τη γεύση τους!
Η Claire μαγείρεψε α λα ελληνικά προσθέτοντας μία τραγανή πλευρά από γουρουνόπουλο
Η Sylvie μαγείρεψε τους γίγαντες α λα ελληνικά προσθέτοντας μπόλικα μυρωδικά
Εντυπωσιακό το πιάτο της Rosy με φρέσκια τομάτα και καρότο
Η Guillemette πειραματίσθηκε με μεγάλη επιτυχία βάζοντας τους γίγαντες απευθείας στο φούρνο, χωρίς να τους βράσει!
Η Brigitte μαγείρεψε τους γίγαντες όπως μαγειρεύουν οι Γάλλοι το περίφημο cassoulet (φασολάδα με διάφορα κρεατικά και σάλτσα).
Τους γίγαντες που μαγείρεψε ο Edouard τους συνόδευσε με καλό κόκκινο γαλλικό κρασί!
Η Ingrid μαγείρεψε τους γίγαντες γιαχνί στο φούρνο με λίγη φέτα και αρνάκι γάλακτος
Η Rosy μαγείρεψε τους γίγαντες με χοιρινό, άφησε μπόλικο ζουμάκι και πρόσθεσε σπόρο από κουκουνάρια